Yoga

Hvad er yoga?

Yoga er mere end fysiske øvelser. Bag yoga ligger en ældgammel filosofi om en måde at være i denne verden på og om en måde at være i den næste…

Fysisk, åndedræt, afslapning og positiv tænkning.

Herhjemme kender vi yoga mest som fysiske øvelser og afslapning. Det er sandt at yogaen er dette, men også mere til. Yoga er også træning og forbindelse til dit åndedræt. Det er også hvad du spiser og hvordan du påvirker verden omkring dig, med hvad du spiser. Og så er yoga også meditation og en positiv tænkning.

Åndedrættet

Din vejrtrækning er forbundet til dit nervesystem. Dit nervesystem kan ikke “se”, men er afhængig af signaler den får leveret gennem dine sanser og de oplevelser du møder. Vejrtrækning kan i sig selv afgøre, hvilket nervesystem som de krop vælger skal være aktivt, i en given situation. Trækker du vejret dybt og langsomt aktivere din krop det parasympatiske nervesystem, som er roligt, afslappet og gør der i stand til, at se mere nuanceret på de ting du møder.

I min undervisning, er der altid fokus på hvordan du trækker vejret. Jeg arbejder både med åndedrættet gennem direkte vejrtrækningsøvelser og gennem alle de forskellige stillinger, som der er i yoga.

Mental afslapning

Du har sikkert hørt sætningen “du bliver hvad du tænker” før. Og den er alt så ikke helt forkert på den. Vi mennesker er gode til at forstille os en masse og tolke på en en del. Det skaber en masse tanker og følelser, som ikke nødvendigvis altid er lige sande. Mental afslapning er mere end bare ingen tanker. Det er et sted, hvor du har mulighed for at finde din egen sandhed, om hvem du er og hvad der er vigtigst i dit liv.

Undervejs i undervisningen, vil du opleve at der arbejdes med den mentale afslapning. Tankefrihed skaber en ro og en fokusering, som de fleste ikke oplever i deres almindelige dagligdag. Det kan kunne fokusere på din egen krop, dit sind og de øvelser vi går igennem, skaber en grobund for at tage nogle af disse elementer, med ud i din hverdag og hjælpe dig til at slippe tankemylder, bekymringer og andre ting, som måtte være en hindring.

Hvad er Hatha Yoga?

Hatha yoga er den ældste form for yoga. Det er her alle de forskellige slags fysiske yogastile der findes i dag, stammer fra. Det menes at Hatha Yoga er baseret efter forskellige hindu-stammefolk for mere end 5000 år siden. Mange af disse lokale måder og filosofier blev gennem tiden samlet og gjort tilgængelig for for alle, som var interesseret i fremgangsmåden.

Hatha betyder sol og måne og indbefatter en balance og en styrke i livet. Øvelser har fokus på netop styrke og balance. Men du vil også opleve, at tager du et mentalt fokus og dit åndedræt aktivt med ind i øvelserne, så er det meget mere end bare fysisk. 

 

Hvad er Yin Yoga?

Yin Yoga er en nyere form for yoga og er baseret på øvelserne fra Hatha Yoga. I Hatha hvor man har en del fokus på styrke, er der i Yin plads til at få påvirket det bindevæv som holder vores krop sammen.

Det er amerikaneren Paul Grilley som i sin tid lagde grunden for Yin Yoga, da han havde et ønske om at få en mere funktionel tilgang og fordi han så, at der var mange der dyrkede fysisk hård yoga. Han ønskede at hjælpe mennekser med at skabe mere balance, så det ikke kun var sved på panden og 100 meter hurtigløb, der fyldte.

Du vil opleve at Yin Yoga er en meget stille form for yoga. En der giver plads til at få arbejdet grundigt med dit åndedræt og din mentale fysisk.

Man holder øvelserne i længere tid, typisk 3-5 minutter, hvorefter man bruger god tid på at komme ud af øvelsen og på at genaktivere afslapning både fysisk og mentalt. De fleste elsker Yin Yoga, da det giver en varme, en velvære og en hel fantatisk ro i kroppen og i sindet.

 

Facebook logo

Følg med i Grønne Hjerter på Facebook

Jeg synes det vil være helt fantastisk, hvis du har lyst til at følge med via Facebook. Fremtiden bringer events, retreat og måske et enkelt tilbud i ny og næ, så du kan komme i gang med at sætte fokus på din krop og dit sind.

Facebook logo

Følg med i Grønne Hjerter på Facebook

Jeg synes det vil være helt fantastisk, hvis du har lyst til at følge med via Facebook. Fremtiden bringer events, retreat og måske et enkelt tilbud i ny og næ, så du kan komme i gang med at sætte fokus på din krop og dit sind.

Kontakt mig gerne!

Uanset hvad du måtte sidde med, og uanset hvilken tvivl du måtte have omkring hypnoterapi eller yoga, så skal du være velkommen til at kontakte mig.

+45 42 41 86 86

info@gronnehjerter.dk