Om Hypnoterapi

Hypnose som terapi

Hvor stammer hypnose fra?

Man kan finde spor af hypnose helt tilbage fra flere tusinde år siden, i Indien og i Egypten. I 1843 skrev den skotske læge ved navn James Braid, en af de første bøger omkring hypnose. Omkring 1950’erne blev hypnose anderkendt og det var også omkring disse år, at den moderne hypnose som bruges i terapien, blev udviklet.

Trance. Et helt naturligt fænomén.

Du oplever det op til flere gange om dagen, som en naturlig afslappet tilstand. Måske har du oplevet at køre i din bil hjem fra arbejde og da du kommer frem, blev du bevidst om, at du faktisk ikke helt kunne huske hvilken vej du tog. Eller når du bliver fanget i at stirre intens ud af vinduet, uden rigtigt at vide hvad du tænker på eller hvad du kigger på. Trance er et ændret bevidsthedsniveau, hvor du vender fokus indad og hvor det logisk tænkende sind tager en pause og tillader det der kaldes det ubevidste sind, at tage over.

Trance er ikke en statisk tilstand, den har flere niveauer og i løbet af en session i Hypnoterapi vil du opleve at dit niveau ændrer sig flere gange undervejs. Typiske tegn på en eller anden form for trance er:

 

\

Dybere og langsommere vejrtrækning

\

Ansigtsmusklerne slapper af

\

Små vilkårlige bevægelser i muskler og led

\

Tidsforvrængning. Tiden føles kortere eller længere end normalt.

Brug hypnoterapien til at nå dine mål

Byg din vej til målet!

Det kræver stort mod og vilje at sætte mål i livet, mål der måske ikke altid passer ind i dit nuværende liv og de mennesker du omgiver dig med. Så husk at rose dig selv, for at have taget det første skridt i vejen mod dit mål. Uanset om det måtte være et karrierevalg, en opsparring eller at løbe 2 gange om ugen, så kræver et mål som reglen en følgesvend.

Din trofaste følgesvend

Du har indtastet adressen på Google Maps, for hvor du gerne vil hen. Du har klikket sikkerhedsselen i, du har en frisk kop kaffe ved din side og er klartil at begive dig mod din destination. Du kigger forventningsfuldt op på din telefon og ser at alt den viser dig, er en rød markør for dit mål. Ingen rute, ingen foreslag til en hurtigere eller kortere vej. Pludselig er du i tvivl om du skal dreje til højre eller venstre i næste kryds, eller om du egentlig bare skal fortsætte ligeud.

Uden din vej, så kan dit mål være særdeles udfordrende at komme til. Det kan være svært for dig at vide, om du er på rette vej og om du egentlig er på vej derhen hvor du gerne vil nå. Din trofaste følgesvend i at nå dine mål, er vejen – de byggeklodser du skal bruge for at sikre dig selv succes. Byggeklodserne kan være egenskaber, ressoucer, bestemte strategier, som du ved eller måske ikke ved, du skal bruge for at komme igang eller fuldende din rejse, din vej.

I NLP og i Hypnoterapien arbejdes der med at kortlægge hvad dit mål er, hvad din vej er og hvad dine byggeklodser er eller hvilke du skal bruge, for at give slip på der hvor du kommer fra og nå dertil hvor du gerne vil hen.

En session kan hjælpe dig til at få reflekteret over hvilke personlige strategier du har i dag, om de er bæredygtige og hvad der skal omlægges, hvad du måske skal give slip på og hvad du skal give plads til, for at du kan gå fra en session med løftet pande og med nye muligheder.

Så hvad enten du har brug for at få tydeliggjort dit mål eller kaste nyt lys over din vej dertil, så kan NLP og Hypnoterapi hjælpe dig godt på vej.

 

Myter om Hypnoterapi og hypnose

Moderne hypnose

I mange år var hypnose og måden den blev udført på, en ret så autoritær form. Du kender det måske fra scenehypnose, hvor entertaineren hiver i personens arm og siger sov eller knipser med fingrene.

I takt med at vores samfund har udviklet sig og i takt med at man fandt ud af, at ikke alle reagerer lige effektivt på denne metode, kom den moderne tilladende hypnose i spil, i midten af 1900-tallet. Milton H. Erickson (læge) og Hypnoterapeut, udviklede det fundament som i dag betragtes som den moderne hypnose og hypnoterapi.

Hop som en kylling!

Jo det er rigtigt nok, at man under de rette rammer og med de rette personer, kan forslå en person at hoppe rundt som en kylling, på en scene – som god underholdning til de fremmødte. Du vil dog aldrig nogensinde kunne gøre dette, uden tilladelse fra personen, om det så enten er en bevidst tilladelse eller en ubevidst. Årsagen til dette er at vores sind beskytter os og aldrig vil tillade at der kunne ske noget fagligt eller skadende, som kunne være en trussel mod vores liv eller ego.

For at aflive nogle myter omkring hypnose, har vi her samlet en lille samling af nogle af disse, for at undgå at det skulle holde dig tilbage fra, at opleve hvad hypnoterapien kan gøre for dig.

Kan man få kontrol over en person i hypnose

Svaret er nej. Alt det du gør i hypnose, er noget du selv gør. Terapeuten kommer med forslag til oplevelser, veje at gå eller til forandring – men det er altid der selv, der vælger om det er en vej du vil tage og om den stemmer overens med hvem du er.

Hvis man nu kunne, så var der nok nogle der ville have brugt det til f.eks. at få parkeringsvagten til at slette ens bøde 🙂

Er der nogle risici forbundet med hypnose?

Nej, bestemt ikke. Hypnose eller trance er en naturlig del af vores hjernefunktion, som vi oplever flere gange om dagen. Især i forbindelse med ensformige opgaver eller når vores hjerne eller krop, har brug for en pause.

Er der fare for aldrig at vågne op?

Bestemt ikke. Ligesom du på et eller andet tidspunkt vågner op fra din søvn, vågner du også op fra en trance. Nogle gange kan det være så rart at være der eller at du har så meget brug for det, at du falder i søvn.

Men vågne det skal du nok 🙂

Kontakt os

Det er helt uforpligtende

Uanset hvad du måtte sidde derude med og uanset hvilken tvivl, du måtte have omkring om hypnoterapi er noget for dig, så skal du være velkommen til at kontakte os.

Vi vil faktisk gerne tilbyde der en helt gratis og uforpligtende snak omkring din udfordring, eller dit ønske og en vurdering af, om hypnoterapien kan løse din udfordring eller hjælpe dig i mål med dine ønsker.

Book en gratis 10 min samtale om dig