Myter

om hypnose og hypnoterapi

Hop som en kylling!

Jo det er rigtigt nok, at man under de rette rammer og med de rette personer, kan forslå en person at hoppe rundt som en kylling, på en scene – som god underholdning til de fremmødte. Du vil dog aldrig nogensinde kunne gøre dette, uden tilladelse fra personen, om det så enten er en bevidst tilladelse eller en ubevidst. Årsagen til dette er at vores sind beskytter os og aldrig vil tillade at der kunne ske noget fagligt eller skadende, som kunne være en trussel mod vores liv eller ego.

For at aflive nogle myter omkring hypnose, har vi her samlet en lille samling af nogle af disse, for at undgå at det skulle holde dig tilbage fra, at opleve hvad hypnoterapien kan gøre for dig.

Kan man få kontrol over en person i hypnose

Svaret er nej. Alt det du gør i hypnose, er noget du selv gør. Terapeuten kommer med forslag til oplevelser, veje at gå eller til forandring – men det er altid der selv, der vælger om det er en vej du vil tage og om den stemmer overens med hvem du er.

Hvis man nu kunne, så var der nok nogle der ville have brugt det til f.eks. at få parkeringsvagten til at slette ens bøde 🙂

Er der nogle risici forbundet med hypnose?

Nej, bestemt ikke. Hypnose eller trance er en naturlig del af vores hjernefunktion, som vi oplever flere gange om dagen. Især i forbindelse med ensformige opgaver eller når vores hjerne eller krop, har brug for en pause.

Er der fare for aldrig at vågne op?

Bestemt ikke. Ligesom du på et eller andet tidspunkt vågner op fra din søvn, vågner du også op fra en trance. Nogle gange kan det være så rart at være der eller at du har så meget brug for det, at du falder i søvn.

Men vågne det skal du nok 🙂

Trance. Et helt naturligt fænomén.

Du oplever det op til flere gange om dagen, som en naturlig afslappet tilstand. Måske har du oplevet at køre i din bil hjem fra arbejde og da du kommer frem, blev du bevidst om, at du faktisk ikke helt kunne huske hvilken vej du tog. Eller når du bliver fanget i at stirre intens ud af vinduet, uden rigtigt at vide hvad du tænker på eller hvad du kigger på. Trance er et ændret bevidsthedsniveau, hvor du vender fokus indad og hvor det logisk tænkende sind tager en pause og tillader det der kaldes det ubevidste sind, at tage over.

Trance er ikke en statisk tilstand, den har flere niveauer og i løbet af en session i Hypnoterapi vil du opleve at dit niveau ændrer sig flere gange undervejs. Typiske tegn på en eller anden form for trance er:

 

Facebook logo

Følg med i Grønne Hjerter på Facebook

Jeg synes det vil være helt fantastisk, hvis du har lyst til at følge med via Facebook. Fremtiden bringer events, retreat og måske et enkelt tilbud i ny og næ, så du kan komme i gang med at sætte fokus på din krop og dit sind.

Facebook logo

Følg med i Grønne Hjerter på Facebook

Jeg synes det vil være helt fantastisk, hvis du har lyst til at følge med via Facebook. Fremtiden bringer events, retreat og måske et enkelt tilbud i ny og næ, så du kan komme i gang med at sætte fokus på din krop og dit sind.

Kontakt mig gerne!

Uanset hvad du måtte sidde med, og uanset hvilken tvivl du måtte have omkring hypnoterapi eller yoga, så skal du være velkommen til at kontakte mig.

+45 42 41 86 86

info@gronnehjerter.dk