Myter

om hypnose og hypnoterapi

Hop som en kylling!

Jo det er rigtigt nok, at man under de rette rammer og med de rette personer, kan forslå en person at hoppe rundt som en kylling, på en scene – som god underholdning til de fremmødte. Du vil dog aldrig nogensinde kunne gøre dette, uden tilladelse fra personen, om det så enten er en bevidst tilladelse eller en ubevidst. Årsagen til dette er at vores sind beskytter os og aldrig vil tillade at der kunne ske noget fagligt eller skadende, som kunne være en trussel mod vores liv eller ego.

For at aflive nogle myter omkring hypnose, har vi her samlet en lille samling af nogle af disse, for at undgå at det skulle holde dig tilbage fra, at opleve hvad hypnoterapien kan gøre for dig.

Kan man få kontrol over en person i hypnose

Svaret er nej. Alt det du gør i hypnose, er noget du selv gør. Terapeuten kommer med forslag til oplevelser, veje at gå eller til forandring – men det er altid der selv, der vælger om det er en vej du vil tage og om den stemmer overens med hvem du er.

Hvis man nu kunne, så var der nok nogle der ville have brugt det til f.eks. at få parkeringsvagten til at slette ens bøde 🙂

Er der nogle risici forbundet med hypnose?

Nej, bestemt ikke. Hypnose eller trance er en naturlig del af vores hjernefunktion, som vi oplever flere gange om dagen. Især i forbindelse med ensformige opgaver eller når vores hjerne eller krop, har brug for en pause.

Er der fare for aldrig at vågne op?

Bestemt ikke. Ligesom du på et eller andet tidspunkt vågner op fra din søvn, vågner du også op fra en trance. Nogle gange kan det være så rart at være der eller at du har så meget brug for det, at du falder i søvn.

Men vågne det skal du nok 🙂

Moderne hypnose

I mange år var hypnose og måden den blev udført på, en ret så autoritær form. Du kender det måske fra scenehypnose, hvor entertaineren hiver i personens arm og siger sov eller knipser med fingrene.

I takt med at vores samfund har udviklet sig og i takt med at man fandt ud af, at ikke alle reagerer lige effektivt på denne metode, kom den moderne tilladende hypnose i spil, i midten af 1900-tallet. Milton H. Erickson (læge) og Hypnoterapeut, udviklede det fundament som i dag betragtes som den moderne hypnose og hypnoterapi.

 

Facebook logo

Følg med i Grønne Hjerter på Facebook

Jeg synes det vil være helt fantastisk, hvis du har lyst til at følge med via Facebook. Fremtiden bringer events, retreat og måske et enkelt tilbud i ny og næ, så du kan komme i gang med at sætte fokus på din krop og dit sind.

Kontakt mig gerne!

Uanset hvad du måtte sidde med, og uanset hvilken tvivl du måtte have omkring hypnoterapi eller yoga, så skal du være velkommen til at kontakte mig.

+45 42 41 86 86